Poken? Hoe snel verwerk je de informatie?

19/03/2009 at 12:41 Plaats een reactie

mediaplaza

De Poken rukt op, dat is duidelijk. Op het Seminar “Slimmer Werken 2.0” bij Mediaplaza in Utrecht werd de Poken uitgedeeld aan het begin van de dag. De Poken? Wat was dat ook alweer? Een Poken is een USB-stick met een handje. Wanneer je de USB-stick in de computer plugt worden je nieuwe contacten in de database geladen.

De Poken

De Poken

Ook als de Poken nog niet is gevuld kun je meteen beginnen met het uitwisselen van gegevens. De 2 Pokens worden tegen elkaar gehouden en na het verschijnen van groen licht zijn de gegevens uitgewisseld. Via de website www.doyoupoken.com  kun je de gegevens uitlezen.

Zo had ik gisteren aan het einde van de dag een flink aantal Poken acties gedaan en vele Vcards waren nog leeg. Maar in de loop van de dag vulden deze zich, met andere woorden: de eigenaar van de Poken vult zijn profiel in. Daarna weet je precies met wie je gesproken hebt. En nog gemakkelijker, het icoontje van Linkedin is zeer gemakkelijk aan te klikken waardoor je het hele profiel van die persoon kunt zien en eventueel toevoegen aan je connecties.

De Vcards kun je bewaren of weggooien. De Poken kan maximaal 64 profielen bevatten. Bij de 65e wordt de eerste gewist van je Poken. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe Poken aanschaffen. Er verschijnen nu vele nieuwe uitvoeringen.

De informatie is snel te verwerken via Internet. Het toevoegen aan je andere netwerken is nu nog handmatig. Wellicht verandert dat nog in de toekomst.

Ik vind het een waardevolle toevoeging voor actieve netwerkers. Ook zie ik handige toepassingen op een beursvloer. Zijn de visitekaartjes op? Geeft niet, dan Pokenen we toch even.

En geef toe: het Pokenen op zich brengt mensen al dichter bij elkaar. De Pokens moeten elkaar even aanraken om te communiceren.

Voor een uitgebreid verslag van de dag verwijs ik graag naar de blog van Frankwatching: http://kurl.nl?54C2

Advertenties

Entry filed under: Efficiency, Poken. Tags: , , , , .

URL verkorten Wat heb je aan Linkedin [3], eten met Linkedin-ners in Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Volg me op Twitter

Meest recente berichten

RSS Onbekende RSS-invoer

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

%d bloggers liken dit: