Blip.fm, muziek 2.0

27/03/2009 at 09:57 Plaats een reactie

blipfm_lg

Blip.fm is een nieuwe dienst die in korte tijd onder Twitteraars erg populair is geworden. Wat is Blip.fm? Op Blip.fm kun je muziek luisteren, kiezen, je eigen playlist maken. Kortom: je bent je eigen DJ. Is dat nieuw? Nee. Wat nieuw is is het delen van muziek. Andere mensen kunnen naar je luisteren, je beoordelen en zich als ‘listener’ registreren bij je. Je kunt zelf ook favoriete DJ’s aanwijzen.

Heb je een liedje gevonden dan kun je deze blippen. Het liedje wordt dan toegevoegd aan je eigen lijst, en tegelijkertijd op Twitter gemeld. Via je muzieksmaak krijg je intensiever contact met anderen en kun je ook communiceren. music-notes1

Welke mogelijkheden zie ik?Ten eerste is het social networking voor muziekliefhebbers. Er is altijd wel iemand te vinden met jouw smaak, je kunt dan luisteren naar zijn/haar playlist.

Maar wat te denken van de kantoor-oorlogen met de radio? Welke zender zetten we aan? Stel je voor dat een afdeling afspreekt dat ze allemaal 20 (willekeurig getal) liedjes mogen blippen. Ze voegen vervolgens de lijsten samen en spelen dat dan af. De kans is dan groter dat jouw favoriete muziek voorbijkomt en je zult sneller accepteren dat er een liedje komt dat jij niet zo denderend vindt. Immers, je collega heeft het uitgekozen. Hieraan kun je zelfs nog een quiz koppelen: van wie is dat liedje?

Advertenties

Entry filed under: Samenwerken. Tags: , , , .

Twitter gebruiken als verslag Zoek een baan of kandidaat via Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Volg me op Twitter

RSS Onbekende RSS-invoer

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

%d bloggers liken dit: