Zoek een baan of kandidaat via Twitter

30/03/2009 at 11:02 3 reacties

twitter21

Twitter rukt op als netwerkmiddel. Dat is duidelijk voor degenen die al fanatiek Twitteren. Een nieuwe ontwikkeling is jezelf of je baan aanbieden via Twitter en vervolgens laagdrempelig contact maken met elkaar.

De bedenker van deze accounts is Michel Rijnders (@rijnders in Twitter). Op zijn site HRlog beschrijft hij de service als volgt: “Door middel van het Twitter-account http://twitter.com/ikzoekeenbaan bied ik de mogelijkheid voor werkzoekenden om de wereld te laten weten dat en wat zij zoeken. Door een Tweet (bericht) naar @IkZoekEenBaan sturen met daarin in 140 tekens wat je zoekt word je, naast je eigen followers, als werkzoekende onder de aandacht gebracht van de volgers van het account. Recruiters kunnen zo makkelijk zien wie er op zoek is naar een baan en via Twitter converseren met de werkzoekende”.

ikzoekeenbaan

Is dit Gratis?
Ja, op deze manier kun je als recruiter gratis makkelijk met kandidaten in contact komen. Hij roept recruiters op zich netjes te gedragen. Rijnders: “Converseer met werkzoekenden en ga ze niet spammen. En zet ook eens je eigen netwerk in. ‘Retweet’ kandidaten die interessant kunnen zijn voor jouw followers. Dat helpt de werkzoekenden en zo geef je ook naast alleen te nemen”. Ook kun je een baan onder de aandacht brengen. Hiervoor is het account http://twitter.com/ikhebeenbaan ingericht. Als bedrijf of recruiter kun je kostenloos een tweet versturen met een korte omschrijving van de baan.

Deze account is zeer recent ingericht en bevat nog maar 3 updates. De eerste match zal nog niet gemaakt zijn. Gezien de onderlinge hulpvaardigheid op Twitter gaat dit vast niet lang meer duren.

Ik ben benieuwd naar de resultaten van deze accounts. Mede door dit soort ontwikkelingen is het concept “werving & selectie bureau” verder verzwakt.

Advertenties

Entry filed under: Netwerken, Recruitment, Twitter. Tags: , , , .

Blip.fm, muziek 2.0 Personal branding met Linkedin

3 reacties Add your own

 • 1. Marco van Hurne  |  30/03/2009 om 18:48

  Super creatief initiatief. Kosten nul komma nada. Nu nog Twitjobs IkZoekEenBaan laten volgen en v.v. en je hebt een rudimentaire matchings engine !

  Beantwoorden
 • 2. Marco van Hurne  |  30/03/2009 om 19:40

  Ik liep achter. De tegenhanger al gevonden: twitter.com/IkHebEenBaan

  Beantwoorden
 • 3. jeanetophetweb  |  30/03/2009 om 20:10

  Hoi Marco,

  Bedankt voor je reactie. Ik ben vooral benieuwd hoe het gaat lopen. Twitter is natuurlijk nu nog niet zo bekend. Maar de potentie is er zeker!

  Groeten, Jeanet

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Volg me op Twitter

Meest recente berichten

RSS Onbekende RSS-invoer

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

%d bloggers liken dit: