Avartize.com en avatars

28/08/2009 at 11:07 Plaats een reactie

Wat is een Avatar?avatars


Volgens Wikipedia is een avatar:

Een avatar (uitspraak: afa·tar soms ook wel: affà·tjar) is een kleine afbeelding, meestal tussen de 48×48 en 150×150 pixels groot, dat als gebruikersafbeelding op computerforums op het Internet of op chatprogramma’s als msn gebruikt wordt. Avatars staan meestal naast of onder de nickname van een lid. Een avatar is dan de verschijningsvorm van de persoon van vlees en bloed in de virtuele wereld of fantasiewereld.

In moderne 3D platforms wordt de ‘avatar’ van de speler als een virtuele 3-dimensionale figuur uitgebeeld, die de speler naar eigen smaak kan aankleden en stylen. Met name de Computerplatforms Second Life en Habbo Hotel zijn hier sterk in.

Sommige weblogs maken gebruik van een systeem dat gravatars, ofwel globally recognized avatars, automatisch herkent en vermeldt.

Het woord avatar komt oorspronkelijk uit het Sanskriet. In de Hindoeïstische filosofie betekent het incarneren of verschijnen van een (abstracte) god in de wereld in de persoon van een levend wezen.

Bij Twitter is je Avatar eigenlijk gewoon je foto. Heel belangrijk natuurlijk! Zorg ook op Twitter voor consistentie, herkenbaarheid en professionaliteit.

Nu is er de mogelijkheid om je foto te veranderen met www.avartize.com. De basis van je foto blijft dezelfde, maar je kunt er kleur aan geven of je uitspreken dat je bij een bepaalde groep wilt horen. Zo zijn er Avartizers van Lifehacking, Mindz, Naamlooz, maar ook van GroenLinks, D66, VVD, WWF, en met uitdrukkingen als “For Hire”, “Recruit Me”. Je zou zeggen: “voor elck wat wilsch”

avartize

Avartize is ontwikkeld door Nederlandse twitteraars. Je vindt ze bij Twitter als @annedien, @tanjadebie en @LeipeLeon. Het ziet ernaar uit dat Avartize.com ook internationaal veel aandacht trekt.

En heb je echt geen inspiratie, ga dan naar http://snapatar.com/. Je webcam maakt een fotootje en gebruikt het meteen voor Twitter. Makkelijker kan het niet.

Just try it and create your own Avatar!

avartize jeanet

Advertenties

Entry filed under: Lifehacking, Personal branding, Twitter. Tags: , .

Gratis op vakantie? Gebruik het Internet Social Media verslavend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Volg me op Twitter

RSS Onbekende RSS-invoer

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

%d bloggers liken dit: